En kommende kultvin!

Kjære  vinvenn,

Denne helgen har jeg  lyst til å invitere deg med på en litt eksotisk reise med vin som drivstoff!

I 2016 satt jeg i Plovdiv (Bulgarias andre største by) og representerte Norge under Concours Mondial des Vins. Jeg skulle være med på  å kåre årets beste viner (ca. 9000 viner smakt blindt av 317 personer).
Etter messen ble vi invitert av den bulgarske regjeringen til å smake deres beste viner.
Jeg har sagt og skrevet det mange ganger tidligere, at man skal alltid være åpne og fordomsfrie i vinverden når man smaker! Selv om jeg må ærlig innrømme at jeg  hadde mine klare tanker om bulgarske viner.

Jeg gikk nesten litt motvillig til smaksrommet og følte at jeg måtte, og hadde egentlig ikke så lyst.
Jeg smakte mye uinteressant, og hadde nesten gitt opp, frem til jeg smakte vinene fra Enira.
På samme måte som matskribenten i Ratatouille, som smaker noe ekte i slutten av filmen, jeg så lyset, stjernene og ble vanvittig glad.
Jeg sa til meg selv med en gang: dette er utrolig godt, og annerledes. Det skal jeg importere til Norge.
Jeg visste ikke da at jeg skulle være den eneste importøren av bulgarske viner til Norge. Disse vinene minnet meg om andre deilige viner fra Libanon som jeg alltid har likt, og som ingen ville ha for 15 år siden. I dag vil alle ha de!

Disse vinene er laget på en Bordeaux blend (Merlot, Cabernet Sauvignon og Petit Verdot) med litt Syrah. Eieren er Stephan von Neipperg som også eier et par slott i Bordeaux (blant annet Château Canon La Gafelière i Saint-Emilion).
I november 2017 ble Bessa Enira kåret av publikum som messens vin i Vinirana (Vinfestival i Mo i Rana).  Sist helg ble den samme vinen kåret til messens vin under Oslo Vinfestival på Aker Brygge.


Stol på meg, bestill en flaske i dag av en kommende «kultvin», luft den godt i en karaffel og gled deg selv og de vinglade menneskene rundt deg!
Du kommer til å bli veldig overrasket!

Comments are closed.