«Drømmer du nok»

”Gjør ditt liv til en drøm, og gjør din drøm til virkelighet” er hentet fra Le petit prince, og er forfatterens livsmotto. Om vi faktisk drømmer nok, er således blitt det gjennomgående temaet i denne boken – og Nicolas betrakter denne livskunsten via sitt forhold til vinen. Derfor får du både en personlig historie og en grunninnføring i det meste som har med vin å gjøre, særlig fransk vin, og mange bilder og eksempler fra Bordeaux. For alle som ønsker å utforske vinens vidunderlige verden, er denne boken en svært god begynnelse og inspirasjon.

Med en livsfilosofisk innstilling om å drømme nok og drikke godt, besøker forfatteren vinprodusenter for å finne de vinene som vil falle i smak. Kunnskapen om vinproduksjon og vinhandel er en arv han fører videre, via sin bestefar til oss, i denne boken. Vi får en kulturhistorisk innføring til vinen, en leksjon i tekst og bilder om betydningen av jordsmonn, klima, lagring, distrikter, blandinger og komposisjoner… som danner grunnlaget for å utforske vinens alder, aromaer, farger, smak eller usmak.
Til slutt i boken har Nicolas tatt for seg det ofte besværlige valget av vin til ulike matretter, samt vin til ost og vin til desserter. Sist, men ikke minst, blir vi også introdusert for franske ord og uttrykk som beskriver vinen på ulike måter. Og litt språkundervisning skader vel heller ikke?
Forfatteren fremfører sitt budskap preget av fransk-norsk humor og med egne tegninger.

Så derfor: ”Drikk oftere, mindre og bedre”.
Dersom dette fører til at du også realiserer noen av dine drømmer, – velbekomme og lykke til på reisen!

Nicolas Mahé de Berdouaré
Vinhandler – Marchand de vins

UTSOLGT 

Se ett lite utdrag fra boken her (29 sider av 194)

Comments are closed.