Gaveideer til vinelskere med velfungerende neser.

Kjære vinvenn,

I vinbransjen er det meget viktig å ha en velfungerende nese! Men, nesen må bli brukt til riktige formål. Blant annet kan du la være å «sniffe korker». På samme måte er jeg ingen «etikettdrikker»  (folk drikker og bedømmer utrolig nok en vin først med øynene…) eller en «tomflaske samler» som legger ut på sosiale medier som moderne trofeer, for å statuere sin sosiale status. Nei, kork skal lukte kork, og hvis vinen dessverre er korket (ca. 8% av vinene er det), finner du det ut ved å lukte på vinen i glasset ditt. 

Nesen er kanskje ikke den morsomste eller mest brukte sansen hos de fleste (som jeg pleier å høre under mine vinsmakinger), men den er definitivt den viktigste. Jeg vet av erfaring at den tredje etappen, «munnvurderingen» (etter nøye øye- og nesevurdering) er den mest populære over hele verden, og at de to første ofte blir glemt eller gjennomgått i hastetempo.

Er du forkjølet klarer du ikke å skille vann fra vin. Alt lukter og smaker likt, eller ingenting. Duftene setter også i gang alle de andre sansene dine, til og med minner. Vi mennesker klarer å huske ca. 7000 forskjellige dufter, men denne fantastiske sansen må trenes regelmessig, og gjerne på en underholdende måte.

Årsaken til den velkjente «rødnesen» varierer fra menneske til menneske: Noen skylder på fuktighet i luften, kulde om vinteren, eller en slags konstant forkjølelse. Andre skylder på kraftig pollenallergi som varer fra de første bladene kommer ut, til de siste faller ned, noen skylder t.o.m. på varig solstikk…
I 1871 forklarte Bertall i sin tegning at alkohol blir også sittende i nesen og i luftveiene! Vil du lese mer om Bertall, kan du klikke her


Vi er svært glade for å være eneimportør til Norge av:

Le Nez du vin

(små aromaflasker)

fra Jean Lenoir, les mer ved å klikke her.

Du kan også lese mer om disse settene på vår hjemmeside: klikk her.
Nedenfor finner du prislisten for de ulike settene.
Ønsker du å bestille, kan du gjør det ved sende en bestilling til
post@vinhusetnofra.no


 


annonse le nezSettene sendes med posten.


Vinproduksjonen er styrt av Elena Jiménez og Marta Casas, ønologer og gift med Joan og Josep.

Vi har nylig lansert to økologiske og velsmakende viner
fra Pares Balta i  Penedes – Catalonia!

 

Parés Baltà er en familieeid vingård i Penedes, med tradisjoner helt tilbake til 1790.

«Vi er vinmakere med lange tradisjoner, men samtidig med nye og friske ideer». Selskapet er nå ledet inn i en ny epoke med høykvalitets produksjon under ledelse av Joan og Josep Cusiné og den hjelpsomme faren Joan Cusiné Cusiné.
Vinproduksjonen er styrt av Elena Jiménez og Marta Casas, ønologer og gift med Joan og Josep. To dyktige unge kvinner, hvor innsatsen blir reflektert i kvaliteten på vinene som viser en fin karakter og konsentrasjon, med eleganse og balanse.
«Vi produserer økologisk og biodynamisk vin og cava med druer fra 5 egne eiendommer, som ligger rundt vingården og i Penedès-fjellene. Det gir en helt spesiell personlighet til vinene når man bringer essensen av Middelhavets økosystem til våre druer».

Jeg vil absolutt anbefale deg å prøve vår nye Cava Brut Nature Reserva – økologisk og så å si helt UTEN SUKKER!


 

Comments are closed.