Den perfekte julegaven

Den perfekte gaven til alle som vil lære om aromaene i vin.
Bestill enkelt fra vår nettbutikk i dag!


Lær å lukte
(om snusfornuft og nesetrening)
Har du noen gang tenkt på hvordan livet hadde vært uten å ha luktesans?
Tenk over gleden og nytelsen vi har ved å kunne kjenne duften av nybakt brød, sommerregn på varm asfalt, nykvernet kaffe, fuktig skogbunn, nyklippet gress – og selvfølgelig – bouqueten av en moden, rik rødvin … ahh!

Selv hadde jeg som vinhandler naturlig nok vært hjelpeløs (sågar arbeidsløs) uten min luktesans; jeg lever tross alt av å kunne vurdere og avgjøre hvilke viner som er verdt å satse på, og av å holde vinopplevelsesforedrag. (Jeg har sluttet å kalle det vinsmakingsforedrag, fordi smaking kun representerer én av vinopplevelsens tre dimensjoner: øye-, lukt- og smaks-opplevelsen.)

Nesetrening
Enten man jobber i vinbransjen eller «bare» er vinentusiast, er det selvsagt en fordel å ha en velfungerende nese. Vi mennesker kan faktisk skille mellom og huske cirka 7000 forskjellige dufter. Du vil ha mye igjen for å lære deg å stole på din nese og øvrige smaksorganer og ikke la deg blende av vinflaskens navn eller renommé og ende opp som «etikett-drikker» (svært mange drikker og «bedømmer» dessverre en vin ut ifra det de leser på etiketten). Synes du det er vanskelig å kjenne forskjell på de ulike vinduftene? Jeg har gode nyheter: Du kan trene opp nesen og luktesansen! Og belønningen ved å fokusere mer på duften er som nevnt at du får mye mer vinopplevelse igjen for pengene dine…
Klikk her for å lese mer


Smarte luktetreningssett:

Det var i 1981 at Jean Lenoir utarbeidet den første utgaven av aromasettet Le Nez du Vin, som en kombinasjon av aromaer og detaljerte beskrivelser av disse. Hver enkelt aroma er et resultat av dyptgående analyser for å fremskaffe nøyaktig den riktige aromaen. Aromaene er designet for å vare meget lenge.

 

Klikk her for å komme rett til vår nettbutikk
Vi tilbyr både aromasettene og våre 2 bøker, levert i posten.

Comments are closed.